لوله و اتصالات

وارد کننده و تامین کننده پایپینگ،فیتینگ،شیرآلات صنعتی

با ما در تماس باشید:02133901985

تفاوت لوله مانیسمان رده 20 با رده 40 و رده 80 یا 160 مانیسمان

لوله های فولادی مانیسمان در رده یا گریدهای مختلفی در بازار در دسترس هستند. در این رده بندی که از 10 شروع و تا 160 هم درجه بندی شده است، فاکتورهای مختلفی مثل جنس، تحمل فشار و کاربردهای آنها تاثیر دارد. با ما در این به مقاله از اتصال صنعت سورنا همراه باشید تا شما را با تفاوت لوله مانیسمان رده 20 با رده 40 با رده 80 یا 160 مانیسمان بیشتر آشنا کنیم.

رده لوله چیست؟

رده لوله به ضخامت دیواره یک لوله فولادی اشاره دارد. این پارامتر که با عدد نشان داده می شود، نوعی رده بندی بر اساس ضخامت دیوار استاندارد لوله است. لوله ای با رده 40 ضخامت دیواره ای حدود 8/1 اینچ دارد اما لوله رده 80 دارای ضخامت حدود 4/1 اینچ است. با افزایش رده، ضخامت دیواره هم افزایش می یابد که لوله را برای استفاده در فشارهای بالاتر مناسبتر خواهد کرد

این عدد همچنین درجه فشار سیالات را هم نشان می دهد. مثلا لوله ای با رده 40 توانایی تحمل فشار 40 کیلوگرم را دارد.

در ادامه به معرفی هر کدام از رده لوله های 20، 40، 80 و 160 و کاربردشان می پردازیم تا بیشتر برایتان مشخص شود که این لوله ها چه تفاوتی با هم دارند.
لوله مانیسمان رده 20

لوله مانیسمان رده 20 از کربن و آهن ساخته شده است که باعث می شود استحکام و دوام خوبی در لوله کشی های کم فشار داشته باشد. البته علاوه بر فولاد کربن، از فولادهای کم آلیاژ و استیل ضد زنگ هم برای موارد خاص استفاده می شود.
ضخامت دیواره این لوله از 6.35 میلی متر تا 12.7 میلی متر است که هر چه ضخیم تر شود می تواند فشار بالاتری را تحمل کند. اندازه اسمی لوله 20 هم از 8 تا 36 اینچ متغیر است.

سطح این لوله ها صاف و بدون ضایعه است که همین ویژگی آن را برای فرآیندهای جوشکاری و روکش کاری را مناسب می کند.

لوله های فولادی رده 20 در طیف گسترده ای از صنایع و بخش ها استفاده می شود که برخی از کاربردهای رایجشان عبارتند از:

لوله کشی و آبرسانی: لوله مانیسمان رده 20 در سیستم های لوله کشی به منظور تامین آب مناطق مسکونی، تجاری و صنعتی که در آن فشار آب در حد متوسط است، کاربرد فراوانی دارد. یکی از لوله های معروف در بازار که در این رده هم تولید می شود، لوله مانیسمان اهواز است که در فروشگاه های عرضه کننده پایپ های فولادی مثل اتصال صنعت سورنا به فروش می رسد.

تهویه مطبوع (سیستم گرمایش، سرمایش): از لوله های 20 در سیستم های تهویه مطبوع برای انتقال آب، بخار یا سایر مایعات در فرآیندهای گرمایش و سرمایش استفاده می شود.

لوله کشی فرآیند: این لوله ها برای لوله کشی فرآیندی در صنایعی مثل به عنوان صنایع شیمیایی، دارویی، مواد غذایی و آشامیدنی و پتروشیمی که در آن باید مواد با فشار متوسط منتقل شوند، کاربرد دارد.

سیستم های کم فشار: لوله های رده 20 در سیستم های کم فشاری مثل سیستم های سپتیک تغذیه گرانشی، سیستم های زهکشی و مدیریت آب طوفان هم استفاده می شوند.

کاربردهای عمومی صنعتی: از لوله های مانیسمان 20 برای حمل و نقل مایعات، توزیع گاز و بهره گرفته می شود.

رده لوله مانیسمان 40

لوله های مانیسمان رده 40 نوعی لوله فولادی با ضخامت دیواره استاندارد است که از عناصر مختلفی ساخته می شود. کربن مهم ترین عنصر این فولاد است و معمولا در مقادیر مختلف از 0.05% تا 1.5% در دسترس است. کربن به این لوله استحکام بالایی می دهد و روی شکل پذیری و جوش پذیری آن تاثیر می گذارد.

عنصر منگنز هم معمولا در حد 0.04% تا 0.12% به فولاد این لوله ها اضافه می شود تا سختی و چقرمگی آن را بالا ببرد. عنصر فسفر، گوگرد، مس، نیکل، کروم و سیلیکون هم از دیگر عناصری هستند که در مقادیر پایین به لوله های رده 40 اضافه می شود که همین آن را برای انواع لوله کشی مناسب می کند.

کاربردهای لوله مانیسمان رده 40

لوله های فولادی رده 40 معمولا در طیف گسترده و در برندهای مختلفی مثل لوله مانیسمان کاوه که بیشتر تمرکزش روی صنایع گازی است، استفاده می شوند. از جمله کاربردهای مختلف لوله های 40 می توان به این موارد اشاره کرد:

لوله کشی و تهویه مطبوع: لوله فولادی 40 به طور گسترده برای لوله کشی سیستم گرمایش، تهویه مطبوع (HVAC) در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده می شود.

تصفیه آب: این لوله های مانیسمان در تصفیه خانه ها و سیستم های توزیع برای انتقال آب تمیز و فاضلاب استفاده می شوند.

لوله کشی نفت و گاز: در صنعت نفت و گاز برای حمل و نقل نفت خام، گاز طبیعی و سایر فرآورده های نفتی کاربرد دارند.

فرایندهای پردازش شیمیایی: لوله های فولادی 40 در کارخانه های فرآوری مواد شیمیایی برای انتقال اسیدها، موارد قلیایی و سایر مواد شیمیایی خورنده مورد استفاده قرار می گیرند.

صنایع تولید برق: از لوله مانیسمان 40 در نیروگاه ها برای انتقال بخار و سایر مایعات با درجه حرارت بالا و فشار بالا استفاده می شود.

ساخت و ساز: معمولا این لوله ها در ساخت و ساز برای نگهداشتن قسمتهای مختلف ساختمان, ایجاد داربست و نرده ها کاربرد دارند.

معدن: وجود این لوله ها در عملیات معدن برای انتقال دوغاب و سایر مواد در محیط های خورنده ضروری است.

کشاورزی: آخرین کاربرد این لوله در سیستم های آبیاری برای انتقال آب به محصولات زراعی و برای حمایت از سازه های کشاورزی مثل گلخانه ها است.

به طور کلی, لوله های فولادی بدون درز 40 یک محصول همه کاره و با دوام است که در برندها، اندازه ها و قیمت های مختلف در اتصال صنعت سورنا عرضه می شود. این شرکت علاوه بر لوله مانیسمان انواع شیرآلات صنعتی، لوله و اتصالات را هم به صورت حضوری و هم آنلاین به فروش می رساند.

کاربردهای لوله مانیسمان رده 40

رده لوله مانیسمان 80

در این بخش از تفاوت لوله مانیسمان رده 20 با رده 40 با رده 80 با رده 160 مانیسمان، به معرفی رده 80 می رسیم. این لوله ها در مقایسه با لوله های 40، سنگین تر هستند، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و تقاضای زیادی هم در بازار دارند. ابعاد لوله‌های 80 بر حسب میلی‌متر از لوله‌های 40 گران‌تر است زیرا از مواد بیشتری برای ساخت آنها استفاده می‌شود. ابعاد مانیسمان رده 80 طوری ساخته شده است که بتواند فشار و دماهای بالا را تحمل کند.

ضخامت دیواره لوله های 80 بیشتر است که همین باعث می شود این لوله ها بهتر بتوانند PSI بالاتر را تحمل کنند. همچنین، لوله های 1 اینچی 80 حدودا 0.179 اینچ ضخامت و 630 PSI دارند که بالاتر از PSI و ضخامت 40 است.

کاربردهای لوله مانیسمان 80

وقتی صحبت از انتقال مواد پرفشار می شود، ممکن است لوله رده 40 ممکن است کافی نباشد. اینجاست که لوله 80 به دلیل استحکام و دوام بیشتری که برای مصارف مختلف دارد، مناسب تر است.
لوله مانیسمان به دلیل توانایی مقاومت در برابر فشارها و دماهای بالا در صنایع مختلف استفاده می شود. این لوله ‌ها که به خاطر دیواره‌ های ضخیمترشان بیشتر از رده 40 شناخته می‌شوند، در فرآیندهای صنعتی، نیروگاه‌ها و صنعت نفت و گاز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر کاربردهای این لوله را بررسی کنیم، خواهید دید که تفاوت لوله مانیسمان رده 20 با رده 40 و رده 80 یا 160 مانیسمان بیشتر در ضخامت است و گاهی استفاده های مشترکی دارند. مثلا از لوله 80 می توان در
صنایع زیر هم استفاده کرد:

نفت و گاز: برای انتقال نفت، گاز و سایر سیالات از سایت های تولید به پالایشگاه ها یا تاسیسات ذخیره سازی کاربرد دارند.

خودرو: به دلیل استحکام و مقاومت در برابر خوردگی در قطعاتی مثل سیستم های اگزوز و کمک فنرها استفاده می شود.

ساخت و ساز و توسعه زیرساخت: در حمل و نقل آب، گاز و فاضلاب و همینطور ساخت پل ها و تونل ها استفاده می شود.

مهندسی مکانیک: لوله رده 80 در سیلندرهای هیدرولیک، قطعات ماشین آلات و ابزار دقیق به کار گرفته می شود.

فرآوری شیمیایی: در سیستم هایی که نیاز به فشار بالا و مقاومت شیمیایی دارند هم از این لوله های مانیسمان استفاده می شود.

کاربردهای صنعتی: این لوله ها برای صنایعی مختلف که در آن به لوله کشی با استحکام و بادوام بالا نیاز است، قابل استفاده هستند.

سیستم های فشار بالا: از لوله های 80 به دلیل دیواره های ضخیمتری که دارند در سیستم های دیگ بخار استفاده می شود زیرا می تواند فشارهای موجود در این دیگها را تحمل کند. از آنجایی که لوله مانیسمان چین نسبت به نمونه های داخلی کیفیت بالاتری دارد، برای مصارف این چنینی مناسبتر است.

محیط های مقاوم در برابر خوردگی: مقاومت این ماده در برابر خوردگی آن را برای استفاده در تجهیزاتی که در معرض مواد شیمیایی خشن یا محیطی قرار می‌گیرند، مناسب کرده است.

مدیریت فاضلاب: لوله رده 80 برای سیستم هایی هدایت فاضلاب که نیاز به استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار دارند، گزینه مناسبی است.

سیستم های اسپرینکلر آتش نشانی: در لوله ‌های اسپرینکلر آتش‌نشانی هم به دلیل ویژگی هایی مثل سهولت جوش، ضخامت دیواره ثابت و تست فشار می تواند از مانیسمان 80 استفاده کرد.

نیروگاه ها و بویلرها: از این لوله ها در مبدل های حرارتی و سایر تجهیزات به دلیل توانایی که در مقاومت در برابر دما و فشار شدید دارند، استفاده می شود. لوله آتشخوار ST 35/8 یکی از بهترین لوله های فولادی است که می توان در این بخش ها از آنها استفاده کرد.

رده لوله مانیسمان 160

این نوع لوله مانیسمان این قابلیت را دارد که فشار بسیار بالایی را تحمل کند و تقاضای بسیار کمتری هم نسبت به بقیه لوله ها دارد. قطر لوله های مانیسمان رده 160 می تواند از 4 اینچ تا 24 اینچ متغیر باشد. ضخامت دیواره هم چیزی بین 11 میلی متر تا 46 میلی متر است.

این لوله های فولادی کربنی به طور کلی به دلیل استحکام بسیار بالایی که دارند، در صنایع حساس و صنعتی کاربرد بیشتری دارند.

کاربردهای لوله مانیسمان رده 160

لوله مانیسمان رده 160 برای انتقال سیالات و گاز از چاه‌های نفت و گاز و راه اندازی تجهیزات فرآیندی که با فشار بسیار بالا سر و کار دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.

در صنعت پتروشیمی و پالایشگاه‌ها هم در ساخت تجهیزات و خطوط لوله انتقال مواد شیمیایی با دمای و فشار بالا از این لوله ها استفاده می شود.

به دلیل دیواره بسیار ضخیمی که در طراحی لوله های رده 160 به وجود آمده، در صنایع نیروگاهی در سیستم‌های بخار و انتقال سیالات داغ با فشار بالا از این پایپ ها بهره گرفته می شود.

این لوله ها همچنین برای ساخت سازه ‌های فلزی کشتی ‌ها و سیستم ‌های هیدرولیک در صنعت کشتی‌سازی بهترین گزینه هستند. برای ساخت قطعات خودروهایی که لازم است استحکام بالایی داشته باشند هم می توان روی این قطعات فولادی حساب کرد. ​

از طرفی در صنعت هوانوردی برای انتقال سوخت و هوا به محفظه احتراق موتورهای جت از لوله مانیسمان 160 استفاده می شود زیرا مقاومت بالایی در برابر حرارت و فشار دارد.

و کاربرد آخر این لوله ها در انتقال مواد حساس و خطرناک مثل اسیدها و سایر مواد رادیواکتیو و همینطور انتقال آب سنگین خنک‌کننده به راکتورهای سوخت هسته ‌ای است.

جمع بندی

همانطور که دیدید تفاوت لوله مانیسمان رده 20 با رده 40 و رده 80 یا 160 مانیسمان بیشتر از ضخامتی است که دارند و همین باعث می شود کاربرد متفاوتی داشته باشند. اگر صاحب کسب و کار صنعتی هستید و قصد راه اندازی تجهیزات موردنظرتان را دارید، حتما برای تهیه لوله و ادوات لازم از یک کارشناس کمک گرفته اید. اما بد نیست نظر فروشندگان فعال در این حوزه را هم بپرسید تا بهترین لوله و اتصالات را تهیه کنید. کارشناسان ما در اتصال صنعت سورنا آماده هستند تا به هر گونه سوالی در مورد انواع پایپ های فولادی کمکتان کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به شرکت اتصال صنعت سورنا می باشد